Egy nagy álmunkat valósítottuk meg. Hogyan? Ami a bolt, az mind mi magunk is vagyunk. A környezettudatosság, törekvés az igényesre, a jó ételekre, magyar szívünk dobog és még sok-sok mindent sorolhatunk mi minden vagyunk mi, a Pixis.
Tapasztalatunk ugyan nem volt (és azóta is szerezzük), de ahogy belevágtunk a megvalósításba, már nem volt kérdés, mentünk előre. Ha elbizonytalanodtunk kicsit, szinte rögtön jött kívülről (barátoktól, ismerősöktől) a megerősítés, hogy szükség van Cegléden is egy ilyen boltra. Erre a boltra.
A Pixisben több mint ötven magyar termelő, több mint ötszáz terméke kapható, ennek a felét kifejezetten csomagolásmentesen, kimérve kínáljuk.
Termékeink között szerepelnek fűszerek, lisztek, tészták, mindenféle szárazáru (lencsék, bulgur, hajdina, só, pelyhek, cukor…stb.), tejtermékek, húskészítmények, lekvárok, szószok, kekszek, szörpök, gyümölcslevek, tisztálkodó- és tisztítószerek, natúrkozmetikumok és megannyi kiegészítő…
A mindennapi működés során (nem csak az árubeszerzésről van itt szó, hanem az adminisztrációról, vagy az energiatakarékosságról) fontos szempont a környezettudatosság, de termelői bolt lévén nálunk elsődleges a minőség is. Minden esetben igyekszünk megtalálni a lehetőséget a hulladékmentes beszerzésre. Van olyan partnerünk, aki a mi motiválásunkra kezdett kísérletezni csomagolásmentes megoldással. Mekkora szó ez is, igaz?
Gyakran felmerül a kérdés, hogyan „kell” nálunk vásárolni.
Itt egy kis segítség:
1. Érdemes előre megtervezni a vásárlást mit szeretnél venni, azt mibe fogod tenni.
2. Jó ha tartasz magadnál egy-két plusz vászon vagy műanyag szatyrot, ha vásárlás közben megjön az ihlet.
3. A boltban letárázzuk az edényt és gyakorlatilag bármekkora mérhető mennyiséget ki tudunk mérni.
4. Ha nem hoztál semmit, akkor se aggódj! Üres befőttesüvegeket tartunk erre a célra, vagy kaphatóak vászonzacskók, de a “legrosszabb” esetben is papírzacskóba tudjuk tenni a kért árut.
5. Jelezd előre, hogy edénnyel érkeztél és nem kérsz papírzacskót, vagy azonnal nyomd a kezünkbe sajátodat! ?
Ami egyértelműen mellettünk szól, hogy a vásárló rajtunk keresztül gyakorlatilag megismerheti a termelőt, akinek keze munkája az asztalra kerül és szinte minden esetben azt is tudjuk, hogy maga a termék honnan, hogyan kerül hozzánk.
A polcainkon nem üres, ugyan jól kinéző, de tartalom nélküli termékek vannak, mint sajnos legtöbb esetben tapasztalható. Kimérős áruk esetén pedig elegendő csak a szükséges mennyiséget megvenni és nem utolsósorban felesleges csomagolóanyag sincs.
A szezonalitás is folyamatos, mostanra rengeteg uzsonnás táskával, szendvicses szalvétával, méhviaszos kendővel tankoltuk fel a polcokat, de a kialakult vírushelyzet miatt folyamatosan kapható antibakteriális kézfertőtlenítő, folyékony szappan, takarítószer. Természetesen ez utóbbiak (is) káros anyag mentesen! Gondoltad volna, hogy lehet úgy is kezet mosni, hogy az ne szárítsa, ha em kifejezetten hidratálja a bőrt?
Végül, de nem utolsó sorban nagyon fontosnak tartjuk a személyes kapcsolatot, a jó szót minden vásárlóval.
Ha bejön bárki, örömmel lépjen be és hagyja el a boltot. Nem hiába lehet kávét, teát fogyasztani nálunk, ezzel is a vásárlás élményét szeretnénk növelni – és ezért is született az olvasó sarok, ahol mindig van pár szakácskönyv (kapható is!), vagy egyéb könyv, hogy megpihenhessen a kedves vevő ebben a rohanó világban.
Várunk mindig szeretettel!
(A velünk készült riportot awww.hellocegled.com-onis elolvashatjátok)
0
Your Cart