Élvezzük ki a gyönyörű napsütéses őszi napok minden percét!

Azonban már ilyenkor is jólesik egy bögre finom tea, ugye?
A Rozmaring fűszerkert Harkánytól nem messze egy völgyben bújik meg, ahol erdők ölelik körül a birtokot. Itt, az országúttól távol egész nyáron illatoznak a fűszer- és gyógynövények, melyeket még hagyományos módon, természetes szellőzésű padláson szárítanak ki. A kerti fűszereken kívül akác-, bodza-, csalán- és diólevél teát is kapunk innen, melyekből kóstolni is lehet majd nálunk.
Akár csak a már nemrég vadas fűszerei miatt emlegetett Gyógyfű Kft. teakeverékeiből is, melyek mindenféle hatással bírnak a hétköznapi nyavalyákra. De mégis mik ezek? Keddtől megnézhetitek!

Viszont nem érjük be ennyivel… Hiszen az élet édes, de mézzel még jobban megédesíthetjük! (by Oravecz Coelho, vagy ez valami ősi kínai mondás inkább?)

A Petneházy méhészetről mesélni nem könnyű feladat

Amellett, hogy már több generáció óta a méhészkedés és a méhek szeretete meghatározza a család életét, idén megkapták az Ökológiai (BIO) Méhészet minősítést is. Mit jelent ez? Nem használnak vegyszereket, gyógyszereket, antibiotikumokat a méheknél és cukorral sem etetik őket. Az eladás során nem használnak nylon zacskót, valamint az üvegeket visszaveszik. Fantasztikus a mézválasztékuk, amelyeket mindenféle ínyencséggel, mint pl. finomabbnál finomabb krémmézekkel, vagy egy télen elengedhetetlen torokbalzsammal egészítenek ki. Ezeken felül ami még nagyon megfogott, az Gergő alázata, precizitása és figyelmessége, és ezzel rögtön le is vett minket a lábunkról. A mézkóstolója pedig már csak hab volt a tortán!

0
Your Cart